Zaterdagavond zeven uur. Terwijl de leden van muziekvereniging Prinses Irene in de tent op het ponton hun instrumenten stemmen loopt het langzaam maar zeker vol op de Botterwerf. Er wordt met tafels en banken die onder de grote tent staan geschoven en vooral veel op buienradar gekeken. Natuurlijk hadden we gehoopt op een mooie nazomeravond maar het weer hebben we (gelukkig) niet in de hand! Gelukkig zitten ook de leden van “Prinses Irene” droog en brengen ze naar hartelust hun verschillende nummers ten gehore.
Vervolgens sprak Howard van Dodemont van de Theaterroute als laatste visser over het heden en het verleden. De nostalgische mijmeringen over wat verloren is gegaan en de vraagtekens bij de ontwikkelingen van vandaag sprak velen aan. Natuurlijk was niet altijd alles goed aan de “goede oude tijd” , maar iets meer eenvoud in de hectische tijden is misschien niet verkeerd….
Aan de eind van de avond klonken de klanken van het Amsterdamse Harmonieorkest Groot Excelsior over de haven en de Botterwerf met als verrassing de Huizer botter HZ 92 die plotseling vanuit het donker in de spotlights onder zeil aan kwam varen. En daarmee werd het einde ingeluid van een schitterend jubileumjaar!

 

Gevraagd naar onze wensen voor de komende jaren: we zijn dik tevreden en kijken erg uit naar nieuwe vrijwilligers als schippers en maten en voor onderhoud, verhuur en  catering. En natuurlijk naar nieuwe Bramzijgers tussen de 12 en 18 die zich ook wel zouden willen aansluiten en te leren om met een platbodem te zeilen en die te onderhouden. En mocht u daar allemaal geen tijd voor hebben maar ons wel wil blijven steunen om dit cultureel erfgoed in de vaart te houden, wordt dan vriend of sponsor!