06 - 44 07 61 88
Banner Verhuur

Botter varen: 3 opties!

Alles onder voorbehoud van Corona- restricties

1. Uurtje varen met rondleiding

Vanaf onze 1e Open Botterdag op het laatste weekend van mei tot en met het laatste weekend van september kun je op heel veel woensdagen en zaterdagen een uurtje meevaren op een originele botter. De kosten bedragen € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Je kan dan ook een rondleiding krijgen over de expositie in de Botterwerf over het visserijverleden van Huizen, de haven, de scheepswerven en de botters. Op sommige dagen zijn onze botters allemaal verhuurd of doen we mee aan evenementen elders. Kijk daarom altijd even op de agenda of we open zijn.

2. Opstaptocht op woensdag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag

Altijd al eens mee willen varen op onze historische botters? Zodra de Covid-19 regels het weer toelaten kan dat op veel woensdag- en vrijdagavonden en zaterdagmiddagen. Behalve als het weer te slecht is, er onvoldoende bemanning beschikbaar is of we meedoen met evenementen elders. Bekijk de agenda voor de meest actuele informatie.

  • Op woensdag- en vrijdagavond verzamelen we om 18:00 uur. De botters varen om 18:30 uit tot hopelijk een prachtige zonsondergang.
  • Op zaterdagmiddag verzamelen we om 13:30 en varen om 14:00 uur uit. Rond 17:00 zijn we weer terug.
  • Wij zorgen voor koffie en thee aan boord. Eten en ander drinken moet je zelf meenemen. Eenmaal aan boord wordt bij de avondtochten het eten meestal spontaan op de bun uitgestald en met elkaar gedeeld. Vaak blijft er dan ook voor de bemanning wel iets over!
  • Zorg voor warme kleding: het kan snel afkoelen, bij heel mooi weer kun je je zwemkleding mee nemen want dan wordt er soms geankerd en kan er gezwommen worden.
  • De kosten bedragen € 25,- p.p. voor volwassenen en vrienden, € 12,50 voor kinderen.
  • Als je een voucher hebt: neem die mee op de dag dat je hebt geboekt!

Boek hier Uw opstaptocht!

3. Botter huren

Is er iets te vieren met je familie, bedrijf of vereniging? Huur dan één of meerdere van onze vier goed onderhouden stoere botters en ga op avontuur met een van onze schippers en zijn maat. 

Het varen op een botter is een geweldige belevenis. En we vinden het leuk  als je actief meehelpt  met het varen van een stoer schip als de botter. Zeilen hijsen en strijken, aan het roer staan, de zwaarden bedienen, zeilen trimmen en wat er allemaal verder nog bij komt kijken*. Maar vergeet vooral niet om te genieten en te luisteren naar de verhalen van de schipper en zijn maat over de historie van de Botters en de Zuiderzee visserij. 

Afhankelijk van tijd, wind en weer bepaal je samen met de schipper een dag van te voren de bestemming en koers. Zie ook onze vaarsuggesties. Botters zijn te huur voor een dagdeel of een hele dag. Met ons uitgebreide aanbod aan "kostmanden" hoef je je over eten en drinken geen zorgen te maken, wij verzorgen dat graag voor je!

Boek hier je botter(s)

Per botter verwelkomen we maximaal 12 personen gasten aan boord. Is je gezelschap groter dan reserveer je eenvoudig meerdere botters.

Prijzen en huurvoorwaarden

Praktische vragen

Voor nadere informatie en reserveringen kun je direct contact opnemen met ons boekingskantoor, mobiel telefoonnummer 06-42038250 of mail direct via bottervaren@huizerbotters.nl 

* Wij houden ons aan de mogelijkheden die ons geboden worden door de overheid 

>Botter varen

Wij helpen u graag verder

neem contact op