Banner Verhuur

Botter varen: in principe 3 opties!

Gelukkig worden de Corona-testricties steeds ruimer en mogen we weer met 12 gasten varen. Uiteraard houden we ons aan de landelijke maatregelen en de afspraken die we met de gemeente hebben gemaakt. En we gaan ervan uit dat u uw eigen verantwoordelijkhjeid ook serieus neemt.

1. Uurtje varen met rondleiding (beëindigd)

Tot eind augustus kon je op heel veel woensdagen om 13.30 en 15.30 en op zaterdagen om 11.30, 13.30 en 15.30 een uurtje meevaren op een originele botter. Je hoeftde hiervoor niet te reserveren en de kosten bedragen € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Je kreeg dan ook een rondleiding over de expositie in de Botterwerf waarin we een beeld gaven van het visserijverleden van Huizen, de haven, de scheepswerven en ons werk om de botters voor de toekomst te behouden. De expositie is inmiddels weer opgeborgen om plaats te maken voor het onderhoud van de zeeschouw van de Bramzijgers. Daarmee zijn ook de uurtjes varen beëindigd. We verwelkomen u volgend jaar weer heel graag!

2. Opstaptochten (beëindigd)

Wil je wat langer meevaren op een van onze historische botters zonder zelf een hele botter te huren? Dan kon je individueel boeken op één van onze opstaptochten. Op veel woensdag- en vrijdagavonden en zaterdagmiddagen lag er een botter gereed voor een prachtige middag- of avondtocht.

  • Op zaterdagmiddag verzamelden we om 13:30 en varen om 14:00 uur uit. Rond 17:00 waren we weer terug.
  • Wij zorgden voor koffie en thee aan boord. Eten en ander drinken moet je zelf meenemen. 
  • Zorg voor warme kleding: het kan snel afkoelen, 
  • De kosten bedroegen € 25,- p.p. voor volwassenen en vrienden, € 12,50 voor kinderen.
  • Als je een voucher had: neem die mee op de dag dat je hebt geboekt!

Boek hier Uw opstaptocht!

3. Botter huren met een eigen gezelschap

Is er iets te vieren met je familie, bedrijf of vereniging? Huur dan één of meerdere van onze vier goed onderhouden stoere botters en ga op avontuur met een van onze schippers en zijn maat. 

Het varen op een botter is een geweldige belevenis. En we vinden het leuk  als je actief meehelpt  met het varen van een stoer schip als de botter. Zeilen hijsen en strijken, aan het roer staan, de zwaarden bedienen, zeilen trimmen en wat er allemaal verder nog bij komt kijken*. Maar vergeet vooral niet om te genieten en te luisteren naar de verhalen van de schipper en zijn maat over de historie van de Botters en de Zuiderzee visserij. 

Afhankelijk van tijd, wind en weer bepaal je samen met de schipper een dag van te voren de bestemming en koers. Zie ook onze vaarsuggesties. Botters zijn te huur voor een dagdeel of een hele dag. Met ons uitgebreide aanbod aan "kostmanden" hoef je je over eten en drinken geen zorgen te maken, wij verzorgen dat graag voor je!

Boek hier je botter(s)

Per botter verwelkomen we maximaal 12 gasten aan boord. Is je gezelschap groter dan reserveer je eenvoudig meerdere botters. 

Klik hier voor de Prijzen en huurvoorwaarden

Praktische informatie

Nadere informatie betreffende een bottertocht vindt U op de informatie pagina 
Mocht Uw vraag daar niet beantwoord worden dan kunt U mailen naar bottervaren@huizerbotters.nl

En heeft u vragen waar deze website geen antwoord op geeft, bel dan met een van onze vrijwilligers die de boekingen verzorgen op +31 6 42 03 82 50

* Wij houden ons aan de mogelijkheden die ons geboden worden door de overheid 

>Botter varen

Wij helpen u graag verder

neem contact op