06 - 44 07 61 88

Vaarsuggesties voor bottertochten.

In verband met de corona maatregelen mogen we voorlopig maar met maximaal 6 gasten varen. Onze prijzen zijn daarom verlaagd van € 675 naar € 390.

Trip met hapje en drankje

Trip met hapje en drankje

Onze schippers en maten maken een gezellige tocht over de randmeren. De duur van de tocht is afhankelijk van uw wensen en duurt 2, 4 of 8 uur. Wilt u zelf voor uw eten of drinken aan boord zorgen? Geen probleem. Maar natuurlijk kunnen wij ook voor een hapje en drankje zorgen.

Lees meer
Rondje Pampus

Rondje Pampus

Onze schippers en maten gaan na de koffie of thee en appeltaart samen met u terug in de tijd . We varen vanuit de haven in Huizen naar het Markerkeer en brengen een bezoek aan het werelderfgoed forteiland "Pampus". Indien u wilt kunt u hier zelf op onderzoek uitgaan. (Entree: niet inbegrepen) Maar natuurlijk kunnen wij ook voor een hapje en een drankje zorgen.

Lees meer
Bunschoten en Spakenburg

Bunschoten en Spakenburg

Een echt authentiek voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee waar u vele botters aan zult treffen. Spakenburg is ook een van de weinige plaatsen waar U de typische Spakenburgse klederdracht kunt zien (vooral op zaterdag). Na de koffie en thee en appletaart gaan we naar dit gezellige dorp wat op een paar uur varen vanuit Huizen ligt. Spakenburg beschikt ook over een leuk museum wat een bezoek zeker waard is.

Lees meer
Muiderslot

Muiderslot

Een echt stoer kasteel gelegen in een prachtig vestingstadje. Dat biedt de vaarsuggestie "Het Muiderslot"..
Na ons vertrek uit de thuishaven in Huizen zeilen we richting het Markermeer, langs Pampus en leggen aan in Muiden vlakbij het Muiderslot. (entree niet inbegrepen)

Lees meer
Dagtocht Marken

Dagtocht Marken

Marken is bekend ver over onze landgrenzen. Maar bent u zelf wel eens op (ja, het was ooit een eiland) Marken geweest? Met deze lange zeiltocht combineren we een hele dag zeilen met een kort bezoek aan dit leuke dorp bekend om zijn klederdracht, houten huizen en smalle straatjes. En een bezoek aan het interessante museum, gevestigd in 6 historische woningen mag natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer
Workshop smeden

Workshop smeden

Met Vuurspetters, de smidse in de Botterwerf Huizen, kunt u met uw gasten kennis maken met het oude ambacht: smeden. In combinatie met een bottertocht geeft u uw gasten een onvergetelijke ervaring mee. Iedereen gaat aan het werk en maakt zelf een smeedwerk.

Bel Annelied van Dijk 06-47246353 of ga naar Vuurspetters.nl.

Lees meer
 

Verdere dagtochten:

Durgerdam: De Prins te paard.

Onder Pampus door varen we richting het Vuurtoren-eiland. Dit onderdeel van de stelling van Amsterdam ligt tussen Amsterdam en het sfeervol Durgerdam, ons reisdoel.  Aan de steiger van het terras van De Oude Taveerne meren we af. Hier gebruiken we de lunch en toasten op het goede leven. Bij mooi weer uiteraard op het terras dat, terecht, in de top 10 van Nederland staat. Binnen in de Taveerne heerst een museale sfeer. De Taveerne is van midden 1700. Voor de kosten zie kostmand 6; Een dag onder de pannen.

Stoomgemaal: Hertog Reijnhout, Arkemheem-Eemland.

Het Stoomgemaal Hertog Reijnout staat in de polder Arkemheen bij Nijkerk. Het is in 1882 gebouwd om een gebied van ca. 3.000 ha te bemalen. Het heeft dienst gedaan tot 1983, toen een elektrisch gemaal de functie overnam.

Stoomgemaal Hertog Reijnout is een schepradgemaal. In 1985 is het stoomgemaal gerestaureerd; sindsdien is het open voor het publiek. Het heeft een eigen aanlegsteiger op enkele minuten lopen van het gemaal. Tevens is er het bezoekerscentrum van de polder Arkemheen- Eemland, u krijgt een goed beeld van de unieke cultuurhistorischeen natuurwaarden van de polder. Erg dichtbij maar bij velen onbekend.

Extra kosten € 3,50 p.p. voor een rondleiding met gids

 

>>Vaarsuggesties

Wij helpen u graag verder

neem contact op