Dagje of dagdeel natuur en aanleggen op een eiland

  • Tijdsduur: 4 of 8 uur
  • Vaargebied: gooimeer en eemmeer
  • Afvaart vanaf de oude haven in Huizen (botterwerf)
  • Programma en route kan in overleg samengesteld worden maar is ook afhankelijk van de wind (een botter is immers een zeilboot)

Omschrijving

Een paar uurtjes varen met familie vrienden of een bedrijfsuitje en een dagje cultuur opsnuiven? Dat kan heel makkelijk geregeld worden door de Stichting Huizer Botters. We hebben de beschikking over 4 botters die elk 12 gasten kunnen ontvangen. Wij ontvangen u op onze sfeervolle oude werf waar de botters worden gerestaureerd en onderhouden. Na een korte uitleg varen we de haven stuurboord uit en kunnen de gasten, als ze dat willen, meehelpen bij het hijsen van de zeilen en zelf ook even aan het roer staan. Na een uurtje passeren we het eiland “Huizerhoef” (broedende meeuwen) en varen onder de “Stichtse Brug” door naar het Eemmeer. Hier passeren we  diverse eilandjes en leggen aan bij het grootste eiland : "De Dode Hond”. Hier kunt u eventueel de barbecue gebruiken (dagtocht van 8 uur). Een onvergetelijke zeil ervaring rijker vaart u aan het eind van de dag weer terug naar de haven. En niet onbelangrijk als u één van onze botters huurt draagt u bij aan het in stand houden van ons nationale erfgoed!

Het natuurgebied: Het Eemmeer

Het Eemmeer is een belangrijk natuurgebied en is daarom aangemerkt als speciale beschermingszone volgens de EU-Vogelrichtlijn en als Staatsnatuurmonument. Het gebied wordt beheerd door zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer. Verschillende vogelsoorten maken gebruik van het meer, zo maken kleine zwanen die in de polder Arkemheen voedsel zoeken vaak ook gebruik van het Eemmeer. Verder zijn onder andere de Aalscholver, Smient, Krakeend en de ijsvogel (soms) te vinden in dit bijzondere natuurgebied. Al met al een bijzondere ervaring in een prachtige omgeving. Heeft u een dagtocht gereserveerd dan kunt bij het eiland De Dode Hond eventueel zwemmen en de barbecue gaan aansteken. Tenslotte zeilen we aan het eind van de dag weer voldaan terug naar onze thuishaven in Huizen.

De kosten:

Huur van de botter (incl bemanning)

Dag (ca. 8 uur) Dagdeel (ca. 4 uur)
€ 550,- € 360,-

Prijsidee: afhankelijk van tijdsduur/eten/drinken (vraag offerte aan)

Dit arrangement kunt u volledig afstemmen op uw eigen wensen. Wilt u alleen een dagdeel gaan zeilen en van de natuur genieten? Geen enkel probleem. Maar wilt u dit uitbreiden met een borrel en een drankje aan boord? Ook dat kunnen wij voor u regelen. En wilt u een hele dag met uw gezelschap gaan zeilen van de natuur genieten en eindigen met een barbecue? Dan regelen wij het vlees de drankjes en de perfecte barbecue voor u. Het zal u aan niets ontbreken. Aan boord wordt in verband met de veiligheid gebruik gemaakt van disposable bestek/glaswerk e.d. Meer weten over de mogelijkheden van eten en drinken aan boord?

Bekijk onze kostmanden

>>>Barbecue eiland

Wij helpen u graag verder

neem contact op