06 - 44 07 61 88

Dagtocht  naar Marken 

zeilen , klederdracht , historie en veel meer

  • Tijdsduur: 8 uur. (hele dag)
  • Vaargebied: Gooimeer en Markermeer
  • Afvaart vanaf de oude haven in Huizen (botterwerf)
  • Programma en route kan in overleg samengesteld worden maar is ook afhankelijk van de wind (een botter is immers een zeilboot)

Omschrijving

Een paar uurtjes varen met familie vrienden of een bedrijfsuitje en een dagje cultuur opsnuiven? Dat kan heel makkelijk geregeld worden door de Stichting Huizer Botters. We hebben de beschikking over 4 botters die elk 12 gasten* kunnen ontvangen. Wij ontvangen u op onze sfeervolle oude werf waar de botters worden gerestaureerd en onderhouden. Na een korte uitleg varen we de haven bakboord uit en kunnen de gasten, als ze dat willen, meehelpen bij het hijsen van de zeilen en zelf ook even aan het roer staan*. Na een paar uurtjes passeren we het forteiland Pampus aan bakboord en zeilen we over het Markermeer naar Marken. Een flink stuk zeilen dus een tocht voor de echte zeilliefhebber! Na een kort bezoek aan Marken en een onvergetelijke zeil ervaring rijker vaart u in de loop van de middag weer terug naar de haven. En niet onbelangrijk als u één van onze botters huurt dan heeft u , naast een heerlijke dag zeilen, ook bijgedragen aan het in stand houden van ons nationale erfgoed!

Marken, even terug in de tijd...

Marken is bijzonder kleurrijk schiereiland in het Markermeer. Dicht tegen elkaar aan staan de woningen op de terpen, u loopt door smalle stegen, over ophaalbruggen en de houten huizen lijken in een museum thuis te horen. Strak wit geschilderde kozijnen steken scherp af tegen het zwart en groen. De was wappert aan de roop in de wind en de boten dobberen in de haven. De kleurrijke klederdracht van Marken stamt uit de late middeleeuwen. Er is in de loop van de eeuwen veel veranderd, ook traditionele Marker kleding gaat met de mode mee. In het dagelijkse straatbeeld wordt de klederdracht minder maar het Markermuseum staat er vol mee. Wilt u dit museum bezoeken? Geen probleem maar de entree prijs is niet bij deze vaartocht inbegrepen. Meer informatie over Marken vindt u op: http://www.markermuseum.nl/

De kosten:

Huur van de botter (incl bemanning) : € 675,- *

Bekijk onze kostmanden

* We houden ons aan de mogelijkheden die de overheid ons geeft. Voor actuele prijsinformatie zie actuele huurprijzen

>>>Dagtocht Marken

Wij helpen u graag verder

neem contact op