06 - 44 07 61 88

Bezoek Muiden en het kasteel Muiderslot

  • Tijdsduur: 8 uur (hele dag)
  • Vaargebied: het IJmeer
  • Afvaart vanaf de oude haven in Huizen (botterwerf)
  • Programma en route kan in overleg samengesteld worden maar is ook afhankelijk van de wind (een botter is immers een zeilboot)

Omschrijving

Een paar uurtjes varen met familie vrienden of een bedrijfsuitje en een dagje cultuur opsnuiven? Dat kan heel makkelijk geregeld worden door de Stichting Huizer Botters. We hebben de beschikking over 4 botters die elk 12 gasten* kunnen ontvangen. Wij ontvangen u op onze sfeervolle oude werf waar de botters worden gerestaureerd en onderhouden. Na een korte uitleg varen we de haven bakboord uit en kunnen de gasten, als ze dat willen, meehelpen bij het hijsen van de zeilen en zelf ook even aan het roer staan*. Na een paar uurtjes passeren we het forteiland Pampus en gaan bakboord uit naar het gezellige vestingstadje Muiden. Hier kunt u heerlijk rondslenteren maar ook een bezoek brengen (niet bij de prijs inbegrepen) aan een van de mooiste kastelen van Nederland: het Muiderslot. Een onvergetelijke zeil ervaring rijker vaart u aan het eind van de dag weer terug naar de haven. En niet onbelangrijk als u een van onze botters huurt dan heeft u, naast een heerlijke dag zeilen, ook bijgedragen aan het in stand houden van ons nationale erfgoed!

Het Muiderslot (entreeprijs niet inbegrepen)

Muiden gelegen aan het IJmeer heeft alles wat een dagje uit met een botter zo aangenaam maakt. U kunt er slenteren door historische straatjes, rondneuzen in gezellige winkeltjes, genieten van het zonnetje op een van de vele terrassen en uw ogen uitkijken naar prachtige schepen die de imposante zeesluis binnenvaren. Als u Muiden bezoekt moet u zeker een kijkje nemen in het Muiderslot. Het kasteel ligt aan de monding van de Vecht, bij het IJmeer. De Toren en Ridderroute in het kasteel voeren u door de middeleeuwse burcht van graaf Floris V, bouwheer van het Muiderslot. U kunt een audiotour doen en er zijn rondleidingen. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht met als spetterend sluitstuk een virtuele ridderslag. De vesting toont zeven eeuwen verdedigingswerken. Ook de tuin en de valkenier zijn een bezoek meer dan waard. Meer informatie en toegangsprijzen vindt u op: www.muiderslot.nl

De kosten:

Huur van de botter (incl bemanning) : € 675,- *

Meer weten over de mogelijkheden van  eten en drinken aan boord?

Bekijk onze kostmanden

* We houden ons aan de mogelijkheden die de overheid ons geeft. Voor actuele prijsinformatie zie actuele huurprijzen

>>>Muiderslot

Wij helpen u graag verder

neem contact op