06 - 44 07 61 88

Rondje Pampus: ontdek 400 jaar geschiedenis

  • Tijdsduur: 8 uur (hele dag)
  • Vaargebied: het Markermeer
  • Afvaart vanaf de oude haven in Huizen (botterwerf)
  • Programma en route kunnen in overleg samengesteld worden maar is ook afhankelijk van de wind (een botter is immers een zeilboot!) pampus wordt in ieder geval aangedaan.

Omschrijving

Een paar uurtjes varen met familie vrienden of een bedrijfsuitje en een dagje cultuur opsnuiven? Dat kan heel makkelijk geregeld worden door de Stichting Huizer Botters. We hebben de beschikking over 4 botters die elk 12 gasten* kunnen ontvangen. Wij ontvangen u op onze sfeervolle oude werf waar de botters worden gerestaureerd en onderhouden. Na een korte uitleg varen we de haven bakboord uit en kunnen de gasten, als ze dat willen, meehelpen bij het hijsen van de zeilen en zelf ook even aan het roer staan*. Na een paar uurtjes varen komen we dan aan bij het eiland Pampus vanwaar we ook in de verte de vestingstad Muiden zien liggen. Bij Pampus kunnen we aanleggen

Pampus (entreeprijs niet inbegrepen)

Pampus biedt een geweldige ontdekkingstocht, voor zowel volwassenen als kinderen. Op Pampus beleeft u de verhalen van de vroegere ondiepte, het eiland, het fort en 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve tentoonstelling de Pampus Xperience en reis in een klein uurtje door 400 jaar geschiedenis! Forteiland Pampus zit vol verhalen, die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen. Naast een bezoek aan de Pampus Xperience kunt u ook zelf het eiland en fort verkennen met een routekaart of speurtocht. Op Pampus genieten we van een heerlijke lunch.

Nadat we weer vertrokken zijn van Pampus varen we weer richting Huizen. We naderen dan ook het eiland “De Schelp” waar we eventueel kunnen aanleggen om een drankje en een hapje te nuttigen.

Tenslotte varen we weer naar Huizen waar we zo rond 17.00 uur zullen ontschepen.

De kosten:

Huur van de botter (incl bemanning) : € 675,- *

* We houden ons aan de mogelijkheden die de overheid ons geeft. Voor actuele prijsinformatie zie actuele huurprijzen

>>>Rondje Pampus

Wij helpen u graag verder

neem contact op