06 - 44 07 61 88

Naar Bunschoten en Spakenburg 

Zeiltocht naar pittoreske oud Zuiderzee plaatsjes.

  • Tijdsduur: 8 uur (hele dag)
  • Vaargebied: Gooimeer en Eemmeer
  • Afvaart vanaf de oude haven in Huizen (botterwerf)
  • Het programma en route kan in overleg samengesteld worden maar is ook afhankelijk van de wind (immers een botter is een zeilboot!). Er wordt in ieder geval een bezoek gebracht aan het dorp Spakenburg.

Omschrijving

Een paar uurtjes varen met familie vrienden of een bedrijfsuitje en een dagje cultuur opsnuiven? Dat kan heel makkelijk geregeld worden door de Stichting Huizer Botters. We hebben de beschikking over 4 botters die elk 12 gasten* kunnen ontvangen. Wij ontvangen u op onze sfeervolle oude werf waar de botters worden gerestaureerd en onderhouden. Na een korte uitleg varen we de haven stuurboord uit en kunnen de gasten, als ze dat willen, meehelpen bij het hijsen van de zeilen en zelf ook even aan het roer staan*. Na een uurtje varen komen we  lans het eiland “De Dode Hond”. Onze schippers vertellen u graag hoe het eiland aan deze vreemde naam komt. In de loop van de ochtend meren we af in de oude haven van Spakenburg.

Het pittoreske Spakenburg

In Spakenburg is heel veel te zien en te ontdekken. Niet alleen de oude haven en de scheepshelling waar de authentieke botters worden gerestaureerd maar ook de visafslag op de kop van de haven is een bezoekje waard. De collectie van het Streek Museum Spakenburg is heel veelzijdig. Naast informatie over de klederdracht vindt u er ook schilderijen, meubilair, aardewerk, huishoudelijke voorwerpen en alles wat maar met de visserij te maken heeft. Wilt u de lunch niet aan boord van de botter gebruiken maar bij een echt Spakenburgs restaurant gebruiken? Dat kan natuurlijk ook! Wij regelen voor u de reservering bij het restaurant Mandenmaker.

Toegang tot deze activiteiten is niet inbegrepen in de huur van de botters. Zie voor meer informatie: www.vvvbunschoten-spakenburg.nl

Na dit gezellige bezoek aan Spakenburg varen we weer naar Huizen waar we zo rond 17.00 uur zullen ontschepen.

De kosten:

Huur van de botter (incl bemanning) : € 675,- *

Wij nemen na Uw boeking contact met U op met betrekking tot de lunch aan boord of het reserveren van een restaurant in Spakenburg.

* We houden ons aan de mogelijkheden die de overheid ons geeft. Voor actuele prijsinformatie zie actuele huurprijzen

>>>Spakenburg

Wij helpen u graag verder

neem contact op