06 - 44 07 61 88
Evenementen

Evenementen Archief Stichting Huizer Botters

Zuidwal Spakenburg

11 mei 2018 t/m 12 mei 2018, Spakenburg

De Huizer botters varen mee met de Zuidwal wedstrijden in Spakenburg.

Zuidwal Spakenburg

1e zomeravond wedstrijd

8 mei 2018, Havenstraat 300 Huizen

Een spannende wedstrijd gezeild op het Gooimeer voor de botters uit Huizen en Almere. Vanaf de uitkijkpunten aan de kust kunt u met een verrekijker de wedstrijd goed volgen. Slot en start van de wedstrijd zijn vaak vlak bij de pier. Vrienden van Stichting Huizer Botters mogen indien er plek is mee zeilen op een botter, vertrek uiterlijk 18:30 uur. De zomeravondwedstrijden worden georganiseerd door: WSV AVOH en WSV Gooierhaven.

Lees meer
1e zomeravond wedstrijd

Kenterschootrace Marken

4 mei 2018 t/m 5 mei 2018, Marken

De Huizer Botters varen de Kenterschootrace mee.

Lees meer
Kenterschootrace Marken

Vlaggetjesdag Muiden

29 april 2018, Muiden

Vlaggetjesdag Muiden. U kunt met de Huizer botters meevaren in Muiden.

Vlaggetjesdag Muiden

Open botterdag en botterwerf april

21 april 2018, Havenstraat 300 Huizen

Tijdens de open dagen liggen onze botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem dan gelijk even een kijkje in en om onze werf, maak kennis met onze jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag onze vrijwilligers het hemd van het lijf. voor info zie evenementen/open botterdagen

Lees meer
Open botterdag en botterwerf april

1e Trainingsavond

10 april 2018, Havenstraat 300 Huizen

Trainingsavond voor bemanning. Wil je graag opgeleid worden tot maat of schipper? Meld je dan aan via ons vrijwilligersformulier. (zie de link of klik op de foto) De jeugd is welkom bij onze jeugdafdeling "de bramzijgers". Zie onder:"over ons"-jeugdafdeling de bramzijgers.

Lees meer
1e Trainingsavond

Thema De Botters

3 april 2018, Havenstraat 300 Huizen

Workshop voor alle bemanning. Deze avond is er aandacht voor de uitrusting van de schuiten. We lopen de schuit langs, bijvoorbeeld waar alles ligt en waar we zaken opruimen of vastmaken.

Thema De Botters

Vrijwilligers avond

29 maart 2018, Havenstraat 300 Huizen

De uitnodiging is via de mail verzonden. Wil jij ook vrijwilliger worden? Schrijf je hier in.

Lees meer
Vrijwilligers avond

Thema Schipper

22 maart 2018, Havenstraat 300 Huizen

Een workshop voor de bemanning die schipper of aspirant schipper zijn. Aan bod komt o.a. de voorbereiding, de vaart, de interpretatie van meteorologische informatie en het logboek. Handige apps voor en tijdens de vaart.

Thema Schipper

Thema Maatwerk

15 maart 2018, Havenstraat 300 Huizen

Workshop voor maten en aspirant maten die bemanning zijn van de Huizer Botters. Tijdens deze avond worden de taken en werkzaamheden die specifiek bij het maten horen nog even naar voren gebracht. Onderwerpen zijn o.a. de meest voorkomende knopen en borgingen en de toepassing daarvan zoals de bulletalie, het steken van een rif en de daarbij gebruikte knopen in knuttels, de smeerreep en het rif in de fok.

Thema Maatwerk

EHBO aan boord

26 februari 2018, Havenstraat 300 Huizen

Op deze avond zal de EHBO aan boord van de botter ter sprake komen. Deze avond zal worden verzorgt door Dik Kruiswijk. Dit is een workshop voor bemanning van de Huizer Botters.

EHBO aan boord

Winterprogramma Huizer Botters

7 november 2017 t/m 31 maart 2018, Havenstraat 300

Tijdens de wintermaanden bruist het in de Huizer botterwerf. Dinsdagavond is onze vaste vrijwilligersavond met diverse activiteiten, onderhoud van onze 4 botters, educatie, lezingen en gezelligheid. Op werkdagen onderhouden wij met enthousiaste vrijwilligers de botters die in de werf liggen. Globale planning: HZ 274 November; HZ 1 eind November-December; HZ 108 Januari; HZ 92 eind februari

Lees meer
Winterprogramma Huizer Botters

Muider hardzeildagen 2017

28 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017, Muiden

De Huizer botters varen mee aan deze wedstrijd tussen botters, kwakken, tjalken maar ook klippers. Een prachtig spektakel rondom Pampus want alle zeilen mogen bijgezet worden.

Lees meer
Muider hardzeildagen 2017

Opstapmiddag kinderen

15 oktober 2017, Botterwerf, Havenstraat 300

Kom gezellig een middag met uw kinderen meezeilen met een botter. Zie voor meer info en aanmelden onder evenementen. Kosten inclusief koffie en thee 15 euro p.p., vrienden en (klein)kinderen van vrienden 10 euro, (klein)kinderen van vrijwilligers 5 euro

Opstapmiddag kinderen

NK Zeilende Visserij

30 september 2017 t/m 1 oktober 2017, Volendam

De Huizer botters varen mee aan de Open Nederlands Kampioenschap Zeilende Visserij Voor botters en overige zeilende visserijvaartuigen georganiseerd door Vereniging Botterbehoud en Stichting Omnisport

Lees meer
NK Zeilende Visserij

Trainingsavond 10

19 september 2017, Huizer botters, Havenstraat 300

Trainingsavond voor de vrijwilligers die opgeleid worden tot maat of schipper. Vertrek 18:30 uur. Opgeven via https://huizerbotters.nl/wie-zijn-wij/vrijwilligers/ De trainingen worden verzorgd door schippers van de Huizer Botters. Vaaruren van vrijwilligers worden bijgehouden in een urenboekje dat uitgereikt zal worden op de trainingsavond. Er is een handboek te vinden op de website.

Lees meer
Trainingsavond 10

Havenfestival

16 september 2017, Huizer Botterwerf, Havenstraat 300

Een feest voor jong en oud, met o.a. een palingrook wedstrijd, bottertrips, oude ambachten, een braderie, muziekpodia, klederdrachten, kinderspelen, en nog veel meer.... Toegang gratis, lees verder onder evenementen.

Lees meer
Havenfestival

Open Botterdag en open werf

16 september 2017, Huizer Botterwerf, Havenstraat 300

Open Botterdag is de dag waarop u mee kunt varen op een botter. De bemanning zal u alles vertellen over deze authentieke, mooie houten botters. Bezoek ook de open Botterwerf en neem een drankje op deze unieke ambachtelijke locatie. Een uur meevaren kost maar € 5,- kinderen € 2,50 Vrienden van de Huizer Botters gratis. U bent al vriend voor € 25,- per jaar en steunt dan het behoud van de botters.

Open Botterdag en open werf

Taeje Bôkkesrace

15 september 2017, Huizer Botterwerf, Havenstraat 300

Een spectaculaire zeilwedstrijd op het Gooimeer met authentieke botters door ons zelf georganiseerd. De botters worden bemand door bedrijven en organisaties die hun relaties en/of medewerkers trakteren op een bijzonder leuke dag. Voor meezeilen en meer informatie lees verder onder evenementen.

Lees meer
Taeje Bôkkesrace

Zomeravondwedstrijd 7

12 september 2017, Huizer botters, Havenstraat 300

Een spannende wedstrijd met scherpjachten en botters. De Huizer Botters strijden onderling en ook met botters uit de regio om de jaarlijkse beker en vooral ook om de eer. Vrienden mogen mee zeilen op een botter, vertrek 18:30 uur. De zomeravondwedstrijden worden georganiseerd door: WSV AVOH en WSV Gooierhaven.

Lees meer
Zomeravondwedstrijd 7
1 2 3 4

>>Voorgaande events

Wij helpen u graag verder

neem contact op