Een jaar feest!

Wij vieren feest, doe je mee?

Dit jaar vieren we dat 25 jaar geleden, op 27 juni 1997, onze stichting werd opgericht. Begonnen om het onderhoud en beheer van de gemeentelijke botter HZ 108 uit te voeren zijn we dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, vrienden en sponsoren uitgegroeid tot wat we nu zijn: een zeer vitale club met 4 prachtige eigen botters in eigendom, een bloeiende jeugdafdeling “de Bramzijgers” met twee eigen schepen, zeker 100 vrijwilligers, ruim 1000 vrienden en tientallen sponsoren. Met elkaar houden we dit historisch erfgoed in de vaart en behouden het voor de toekomst.

Ik heb het al eens eerder gezegd maar ik ben ongelooflijk trots op deze superclub en ben ontzettend dankbaar dat we zoveel enthousiaste vrijwilligers, vrienden en sponsoren hebben. En ik hoop je natuurlijk te zien op onze festiviteiten.

 

 

Namens het hele bestuur en alle vrijwilligers,
Johan Westland, voorzitter.

Hier vind je het jubileumprogramma van
25 jaar Huizer Botters

Vrijdag 16 september
Taeje Bôkkesrace voor bedrijven met meer dan 30 botters op het Gooimeer
Zaterdagmiddag 17 september van 13.00-15.00
Vlootschouw met 30 botters op het Gooimeer
Zaterdagavond 17 september van 19.00 – 23.00
GRATIS  Havenconcert op pontons voor de Botterwerf aan de Havenstraat 300

In dit jubileumjaar worden er tal van activiteiten georganiseerd, te beginnen op de 1e Open Botterdag van zaterdag 14 mei met onder andere de (her)opening van de expositie over het visserijverleden van Huizen. Op de 2e open botterdag zaterdag 18 juni is er een optreden van shantykoren, vinden de Huizer voorrondes van de Nationale Kampioenschappen Botterpullen plaats en wordt een “vis” afslag georganiseerd.

Het hoogtepunt van de festiviteiten vindt plaats in het 3e weekend van september. Op vrijdag 16 september vindt de traditionele Taeje Bôkkesrace plaats waarin naar verwachting 40 door bedrijven en vrienden gehuurde botters strijden om de Taeje Bôkkes wisselbeker.

Op zaterdag 17 september is een grootste vlootschouw van botters gepland ter ere van alle eigenaren en vrijwilligers die er al meer dan 50 jaar voor gezorgd hebben dat er van de ruim 2500 botters die ooit de Zuiderzee bevoeren en nog een kleine 70 voor het nageslacht zijn bewaard. De dag wordt afgesloten met een concert in de haven van Huizen.

We hopen natuurlijk dat we dit jaar alles wat we gepland hebben ook daadwerkelijk door kunnen laten gaan! Via deze nieuwsbrief, de lokale media en onze website houden we je op de hoogte!