06 - 44 07 61 88

Help de Huizer botters !

Ook de Huizer Botters ondervinden de uitwerking van de Corona maatregelen.
De Huizer Havendag en Open botterdagen geannuleerd, de evenementen in de andere IJsselmeersteden opgeschort, geen Taeje Bôkkes race en Visfestijn, geen Sail Amsterdam, tot 1 juni geen opstaptochten en ga zo maar door.

Kortom geen inkomsten (we krijgen geen subsidie) terwijl de vaste lasten wèl doorgaan. 
Geen inkomsten betekent ook geen onderhoud en/of restauraties die van belang zijn voor het behoud van het varend cultureel erfgoed van Huizen en de veiligheid van onze gasten en bemanning.

Daarom starten we een grote wervingsactie “Help de Huizer Botters!”
U kunt ons steunen door

  • Een eenmalige donatie op rekeningnummer NL72 RABO 0128259337 t.n.v. Stichting Huizer Botters.
  • De QR code hiernaast te scannen             
  • Vriend te worden
  • Een groepstocht voor maximaal 6 personen te boeken
  • Individueel te boeken voor een van onze opstaptochten op woensdagavond, donderdagavond of zaterdagmiddag. 

20 juni : een botter op de markt !

Wat een fantastisch gezicht was dat, de HZ 45 met al die zeilen op de markt! En het was ook een fantastische start van onze zomercampagne "Help De Huizer Botters”. En wat zijn we blij met de bevestiging die we van vele Huizers kregen om dit cultuur-historisch varend erfgoed voor het nageslacht te behouden!

Ook de pers deelde in dit enthousiasme en deed ruim verslag van deze dag. NH nieuws maakt een fraaie filmreportage, die hier  te zien is.

De campagne duurt nog tot 19 september. Want al maakten we op deze 1e dag 100 nieuwe vrienden, gingen er vele vouchers over de toonbank en werden er heel wat lootjes, zelfgemaakte sleutelhangers en schilderijtjes verkocht: we zijn er nog lang niet! Dus doneer, wordt vriend of stap op!


27 juni : een botter in haven in winkelcentrum Oostermeent

Op 27 juni zijn we actief in de Oostermeent. Er ligt een Botter in de haven die u kunt bekijken, de schouw van de Bramzijgers (onze jeugdopleiding) ligt er èn er is een demonstratie van klassiek scheepstimmerwerk. Ook hier zijn we vervolgens om de 14 dagen aanwezig met een oude brandweerbus.

Er komen deze zomer nog meer activiteiten, hou die in de gaten via onze facebookpagina

Door de Coronamaatregelen konden we niet varen en nog steeds gaan de grote evenementen niet door. Daarom starten we op 20 juni een grote wervingsactie met een echte Botter op de Huizer markt!

>Help de Huizer botters !

Wij helpen u graag verder

neem contact op