06 - 44 07 61 88

In memoriam Bart de Groot

17-08-2018

In memoriam Bart de Groot

In Memoriam Bart de Groot

Voor de tweede keer dit jaar is ons een oude vertrouwde botteraar ontvallen. Bart was één van de mannen van ‘vroegere tijden’. Van de tijd dat er nog geen onderkomen was en het hele bottergebeuren geregeld moest worden vanaf een bankje langs de kade. Híj was het die de catering voor de verhuurde botters op zich nam en zorgde voor kwaliteit aan boord voor onze gasten. Soms met kunst en vliegwerk, want alles moest pas vlak voor vertrek worden opgehaald. Hij zette de eerste standaard voor de Stichting Huizer Botters met betrekking tot de verzorging van onze gasten aan boord. Niet alleen bij verhuurde vaarten, maar ook bij grotere evenementen zoals de Taeje Bôkkes bedrijvenwedstrijd.

Met de komst van de Botterwerf en de toename van de vaaractiviteiten veranderde er veel. Ook het nieuwe pand moest worden verzorgd. Bart zat vol ideeën hoe we een stukje Huizer visserijhistorie in de botterwerf zouden kunnen realiseren.  Met de komst van onze jeugdafdeling, De Bramzijgers, was er weer een kans zijn culinaire kennis te delen door samen met hen een receptenboek te maken over de vissersmaaltijden van vroeger.

Helaas gooide een massief infarct roet in het eten en noodgedwongen was hij een tijdje uit de running. Langzaam herstelde hij van deze geweldige klap en waren we bij de SHB al weer aan het plannen hoe we in het komende winterseizoen zijn kennis en kunde weer konden gaan gebruiken.

Het heeft niet meer zo mogen zijn, een tweede infarct wierp Bart ver terug.

Een open hartoperatie voor een nieuwe hartklep scheen de oplossing te zijn. Helaas heeft de ’oude’ klep het veel te vroeg opgegeven.

 

We zullen zijn bevlogen verhalen missen

Namens alle botteraars

Frans Kolk, secretaris

>>In memoriam Bart de Groot

Wij helpen u graag verder

neem contact op