Boterkoekactie van Bramzijger Jasper van ’t Veer doorslaand succes

En dan sta je als jonge Bramzijger ineens in het Nieuwsblad voor Huizen en kom je in beeld bij NH-Nieuws. De actie van die Bramzijger Jasper van ’t Veer bedacht om geld in te zamelen voor het opknappen van de Zeepunter die de Bramzijgers cadeau hebben gekregen is een doorslaand succes geworden. Hoe haalde hij het in z’n hoofd?

Jasper: “We hadden als Bramzijgers te horen gekregen dat we zelf manieren moesten vinden om geld voor het materiaal voor de restauratie van de zeepunter bij elkaar te krijgen. We hadden verschillende ideeën en toen kwam ik op het idee om cakes te gaan bakken. We mochten door de Corona toch niet naar de Botterwerf. Mijn moeder zei toen dat boterkoeken makkelijker te maken waren dus toen ben ik dat samen met mijn moeder gaan doen.”

Binnen 4 dagen verkocht hij 110 boterkoeken en haalde ruim € 1000,- op. Hoe kwam hij aan al die klanten? “Ik had eerst zelf een folder gemaakt en die bij de buren rondgebracht. Toen zei mijn moeder zullen we die ook op facebook zetten, en toen ging het helemaal los. Binnen 5 minuten had ik al 6 bestellingen! Ja, het was hartstikke leuk om te doen, maar de keuken van mijn ouders is natuurlijk geen echte bakkerij. Na vier dagen zijn we gestopt en het duurde nog even voordat de baklucht uit het huis was verdwenen”.


>>Punteractie

Wij helpen u graag verder

neem contact op