Evenementen

1e Open Botterdag op zaterdag 19 juni

10-06-2021

1e Open Botterdag op zaterdag 19 juni

De stichting Huizer Botters organiseert op zaterdag 19 juni haar 1e Open Botterdag 2021 

Van 11.00 tot 17.00 uur is het publiek van harte welkom om een kijkje te nemen bij de zomerexpositie in de loods en een uurtje mee te varen op een Botter. Ook is er een informatie- en verkoopstand en een actieve presentatie van de jeugdafdeling de Bramzijgers. En wie ter plekke vriend wordt krijgt een voucher voor een opstaptocht!

Net als velen hebben we er lang op gewacht maar er mag weer gevaren worden met onze Botters!
Niet dat we de afgelopen winter stil hebben gezeten: Naast het reguliere onderhoud van de HZ 45 en de HZ 108 is het vlak van de HZ 92 vernieuwd en zijn er vele vernieuwingen en reparaties aan de HZ1 verricht. Ook is er met steun van de Historische Kring Huizen en het Huizer museum hard gewerkt aan de inrichting van onze zomerexpositie in de loods op de Botterwerf. De zomerexpositie is bijna elke woensdag en zaterdag open en vrij toegankelijk voor publiek. Op veel woensdagavonden, vrijdagavonden en zaterdagmiddagen zijn er opstaptochten. Ook de reguliere verhuur van onze Botters aan bedrijven en organisaties, scholen, families en vriendengroepen is weer van start gegaan, Op 17 september organiseren we wederom de Taeje Bôkkesrace. De werving hiervoor is van start gegaan.

Conform het met de gemeente afgesproken protocol mogen we weer met 12 gasten aan boord varen. Op de werf mogen, exclusief personeel, maximaal 50 gasten aanwezig zijn en in de loods maximaal 30. Uiteraard met gezond verstand en de nodige voorzorgsmaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, handen wassen, gezondheidscheck en binnen mondkapjes op.

 

>>>1e Open Botterdag op zaterdag 19 juni

Wij helpen u graag verder

neem contact op