Evenementen

Botter in oude dorp en Meentkerk

20-06-2020

Botter in oude dorp en Meentkerk

Wat een fantastisch gezicht was dat, de HZ 45 met vol zeil op de markt!

En het was ook een fantastische start van onze zomercampagne "Help De Huizer Botters”. En wat zijn we blij met de bevestiging die we van vele Huizers kregen om dit cultuur-historisch varend erfgoed voor het nageslacht te behouden!

Ook de pers deelde in dit enthousiasme en deed ruim verslag van deze dag. NH nieuws maakt een fraaie filmreportage, die hier  te zien is.

De campagne duurt nog tot 19 september. Want al maakten we op deze 1e dag 100 nieuwe vrienden, gingen er vele vouchers over de toonbank en werden er heel wat lootjes, zelfgemaakte sleutelhangers en schilderijtjes verkocht: we zijn er nog lang niet! Dus doneer, word vriend of stap op!


 


Totaal onverwacht en onder grote belangstelling verschenen op dinsdagavond 23 juni al onze schepen in de aanloophaven van de Oostermeent om aan te leggen voor de Meentkerk.

Met deze spectaculaire actie vroegen we aandacht voor onze actie  “Help de Huizer Botters” Het is de voorbode van onze aanwezigheid op zaterdag 27 juni in de draaikom nabij de markt. Als alles meezit zijn dan de HZ 45 en de HZ 274 met voltuig te bewonderen. Met liefde vertellen we u dan van alles over deze schepen en hoe u ons kunt helpen om dit varend cultuur historisch erfgoed te behouden. Ook onze Bramzijgers, jongeren die opgeleid worden om met een platbodem te varen, zijn aanwezig om daarover te vertellen en nieuwe Bramzijgers te werven.

>>>Botter in oude dorp en Meentkerk

Wij helpen u graag verder

neem contact op