Evenementen

Bouw je bootje

20-12-2016

Bouw je bootje

De “Stichting Huizer Botters” is niet alleen verantwoordelijk voor het in stand houden van haar prachtige bottervloot, maar ook voor de overdracht van alle kennis, vaardigheden en ervaringen aan een jonge generatie. Onlangs  is er ook een 8 meter lange open schouw gerestaureerd om de jeugd van 12 tot 18 jaar op te leiden tot onze latere schippers. Maar niet alleen de kennis en het varen zijn belangrijk, ook het meehelpen aan het onderhoud van onze schepen is een speerpunt. Om zowel meisjes als jongens van 8 tot 12 jaar kennis te laten maken met het werken aan een houten boot  is de stichting gestart met een cursus: “Bouw je eigen bootje”.  Het eind resultaat is een eigen roeiboot van ca 1,83 meter lang en een gewicht van maar 10 kilo. Gemakkelijk te vervoeren en helemaal “gepimpt” en getuned naar de smaak van de kinderen.

Wanneer kan je meedoen?

 werk-aan-de-romp-4Als je tussen de 8 en 12 jaar oud bent en zwemdiploma A+B hebt kun je dit bootje bouwen in de botterloods aan de oude haven van Huizen. Het is wel gezellig en handig als vader, moeder, opa of oma af en toe als begeleider mee komt helpen bouwen. De cursus start half april en duurt tot eind mei 2017 . Er zijn in totaal 10 bijeenkomsten van 3 uur op  woensdagmiddag en/of zaterdag. Dat wordt in overleg bepaald.  De kosten bedragen 395,- euro incl. al het materiaal voor het roeibootje, vakkundige begeleiding en limonade.

Heb jij interesse?

varen-maarMeer weten en/of  heb jij interesse? Meld je dan aan via het contactformulier op onze site: www.huizerbotters.nl  Informatie over het bootje zelf: www.bouwjebootje.nl

Contact: Secretariaat: Postbus 290 1270 AG Huizen.

>>>Bouw je bootje

Wij helpen u graag verder

neem contact op