Evenementen

Huizer Haven Dag enorm succes

18-06-2018

Huizer Haven Dag enorm succes

Huizen wint eerste Huizer Haringrace op de Huizer Haven Dag

De botters uit Huizen (HZ 45 en HZ 92) hebben de eerste Huizer Haringrace gewonnen. Niet alleen was het span van Huizer botters als eerste binnen, de haring werd ook nog het best verkocht. 

Tweede werd Elburg, derde Bunschoten/Spakenburg. Het span van Harderwijk kwam niet in actie, omdat een van de botters pech had.

Deze race werd voor het eerst op deze manier in Nederland gezeild. We hoorden al van botteraars buiten Huizen om een dergelijke race ook elders te organiseren...

Huizer Havendag
De Huizer Haringrace was onderdeel van de eerste Huizer Haven Dag, die door de Stichting Huizer Botters en de diverse watersportverenigingen en sponsoren werd georganiseerd.

Langs de haven stonden naast kraampjes voor de bottermarkt diverse watersportorganisaties. Ook waren er demonstraties en kon er meegevaren worden; er was geen botter die stil lag deze dag.

Voetveer
Een voetveer verbond de Havenstraat en de Energieweg en werd veelvuldig gebruikt. Zo kon een rondje gelopen worden langs alle kraampjes.

Het weer zat de organisatie mee en het lijkt er op dat de eerste versie van de Huizer Havendag een groot succes is met meer dan 10.000 bezoekers.


Havenconcert

's-Avonds is het Midsummernight Havenconcert uitgevoerd met de harmonieorkesten Prinses Irene uit Huizen en Excelsior uit Amsterdam. De HZ 92 maakte een zeer geslaagde voorzeil actie met volle zeilen.

Zowel op de kade als op alle schuiten langs de kades is het concert gevolgd en werd zeer gewaardeerd.

We zien n u al uit naar de Huizer Haven Dag in 2019 !

 

>>>Huizer Haven Dag enorm succes

Wij helpen u graag verder

neem contact op