Evenementen

Huizer Havenfestival op zaterdag 17 september

18-08-2016

Huizer Havenfestival op zaterdag 17 september

Na het opgaan in 2015 van de Stichting Huizer Botterdagen in de Stichting Huizer Botters (S.H.B.) heeft de Gemeente nu de S.H.B. gevraagd om de coordinatie van dit festijn op zich te nemen. Hiertoe is een speciale werkgroep samengesteld die samen met de Stichting Old Timers Huizen er voor gaat zorgen dat de 17e september een dag wordt om voorlopig niet meer te vergeten.

Voor dit jaar willen we nog meer accent te leggen op de maritieme roots van het oude Gooise vissersdorp. Zo zijn we er in geslaagd om de Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine voor Huizen te boeken en komen er aantal bijzondere vaartuigen naar Huizen. Hieronder de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Mahu, de brandblusboot Jan van der Heyde 2, de replica van een Egmonder Pinck en wordt het originele motorjacht van wijlen Prins Bernhard de “Budi” verwacht.

Naast deze publiektrekkers liggen er langs de kade een 10-tal botters waarmee vroeger op de Zuiderzee gevist werd, is er een in originele staat verkerende skûtsje, een oude engelse vissermans Smack en een groot aantal andere klassieke zeil- en motorjachten afgemeerd.

Wie ook wel eens willen meemaken hoe het is om op een oude vissersschuit te varen worden er tochtjes met de botters op het Gooimeer gemaakt. Vrienden van de Huizer Botters gratis, anderen voor € 5 pp en kinderen onder de 10 jaar voor half geld.

Naast dit uitgebreide maritiem georienteerd programma vindt er tegelijkertijd het Old Timer festival plaats waar ruim 350 historische automobielen, vrachtauto’s, tractoren en andere voertuigen te bewonderen zijn.

Om het Havenfestival Huizen echt compleet te maken treden er de hele dag een aantal Shantykoren op, tonen meerdere klederdrachtgroepen hoe men vroeger in de oude vissersplaatsen op hoogtij dagen gekleed ging, zijn er een aantal speciale jeugd activiteiten en kan men een aantal oude ambachtslieden aan het werk zien. Ook kan men de Botterwerf en de daarnaast gelegen smederij bezichtigen.

Daarnaast is er langs de haven weer de traditionele havenmarkt, is er een kunstmarkt met deelname van regionale kunstenaars, een vismarkt met rokerij-demonstraties en een markt met duurzame en ambachtelijke streekgebonden artikelen. In totaal zo’n 175 marktplaatsen.

Dit alles vindt plaats in de voormalige vissershaven en het unieke Nautisch Kwartier van Huizen. Niet vergeten dus en noteer het alvast in de agenda: 17 september 2016 3e Havenfestival Huizen.

Voor een impressie van wat u te wachten staat kunt u terecht op www.havenfestivalhuizen.nl

>>>Huizer Havenfestival op zaterdag 17 september

Wij helpen u graag verder

neem contact op