Evenementen

Open dag en opening havenkantoor

18-04-2018

Open dag en opening havenkantoor

Officiële opening Havenkantoor tijdens open dag Huizer Botters.

Traditie getrouw zal de Stichting Huizer Botters ook dit jaar het vaarseizoen met de botters starten door de  poorten van de werf te openen voor een bruisende open dag. Op zaterdag 21 april is de werf aan de oude haven vanaf 10.30 uur geopend voor het publiek. De afgelopen wintermaanden is er door een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt om de historische botters weer klaar te maken voor het nieuwe vaarseizoen.

Een aantal van deze vrijwilligers hebben echter ook de handen uit de mouwen gestoken om een gloednieuw havenkantoor te bouwen naast de Botterwerf. Dit nieuwe havenkantoor vervangt de oude “tijdelijke” portocabin aan de Energieweg. Het nieuwe havenkantoor is opgetrokken geheel in stijl van de andere bebouwing van het nautisch kwartier. De opening van het nieuwe gebouw zal om 15.00 uur officieel worden verricht door Drs. Marloes Verbeek, als wethouder van de gemeente Huizen o.a. verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening en toerisme.

Open dag Huizer botters:  veel te doen en te zien

Bezoekers kunnen op 21 april tegen een vergoeding van 3 Huizer Duiten (€ 7,50) (kinderen 2 Huizer Duiten) meevaren op twee van de vier authentieke Huizer botters op het Gooimeer. De Vrienden van de Huizer Botters varen hun tocht natuurlijk gratis. Als vriend en als opstapper dragen de bezoekers bij aan het in stand houden van het varende erfgoed van Huizen. Aan de kade en in de werf ligt een botter waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden en de bottervloot van de Zuiderzee.

De vrijwilligers van de stichting geven rondleidingen en uitleg aan de hand van oude scheepsmodellen en gereedschappen, het Huizer Museum stelt een vitrinekast met materialen beschikbaar uit het Huizer visserij verleden. De aanwezige vrijwilligers kunnen bezoekers ook alles vertellen over het afhuren van één of meerdere botters voor bedrijfsuitjes, familiefeesten e.d.  Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. De jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters  (“De Bramzijgers”) van de Stichting bestaat uit een aantal enthousiaste leden die zorgen voor het onderhoud en het bemannen van deze unieke schouw.

Zo is er tijdens deze open dag voor jong en oud iets te zien, te doen en te beleven op de botterwerf die ook nu weer gratis bezocht kan worden.

Bezoekers die op 21april enthousiast zijn geworden over deze unieke locatie en de botters van de Stichting Huizer Botters kunnen zich aanmelden als vrijwilliger, sponsor, of vriend. De aanwezige vrijwilligers geven ook informatie over de diverse vacatures op het gebied van catering, evenementen organisatie, en gratis opleiding tot maat en schipper. Meer informatie vindt u ook op: www.huizerbotters.nl                     

>>>Open dag en opening havenkantoor

Wij helpen u graag verder

neem contact op