Evenementen

Punter gedoopt en we mogen weer varen !

31-05-2021

Punter gedoopt en we mogen weer varen !

Jiske Camer van den Boogaart doopt Punter Bramzijgers en we mogen weer varen! Dus boek een opstaptocht of huur een botter!
 

Op de vrijwilligersdag van zaterdag 29 mei is met een sierlijke stroom bubbeltjes de jongste aanwinst van de Stichting, een zeepunter voor de Bramzijgers, door JITSKE CRAMER VAN DEN BOGAART gedoopt tot Bestevaer met het nummer HZ 277.

 


Jitske is de kleindochter van een van onze zeer gulle sponsoren die het Bestevaerfonds beheert. Vol trots en plezier stond een deel van de Bramzijgers opgelijnd op de schuit om mee te maken dat op klassieke wijze de punter werd gedoopt en daarmee van een naam en een HZ codering voorzien.

Omdat onze jeugdafdeling het laatste jaar zo ontzettend gegroeid is en nu 18 jongeren telt was het dringen geblazen op de schouw en moesten er af en toe ook Bramzijgers op de kade achterblijven. Mede dankzij het doorslaande succes van de door Jasper van ‘t Veer bedachte “Boterkoekenactie” kon dit schip worden aangeschaft.

De Stichting Huizer Botters mag zich verheugen in toenemende belangstelling van de jeugd. Belangrijk om kennis en kunde in de toekomst aan een volgende generatie te kunnen overdragen.

Met deze aanwinst telt de Stichting nu 6 schepen:
De 4 botters HZ1, HZ45, HZ92 en HZ108, de schouw HZ274 en de punter HZ277. Er mag nu weer beperkt gevaren worden. U kunt zich op de website www.huizerbotters.nl inschrijven voor een opstaptocht op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag of zelf een botter met bemanning huren.

 

>>>Punter gedoopt en we mogen weer varen !

Wij helpen u graag verder

neem contact op