Evenementen

Spectaculair slot Help de Huizer Botters

23-09-2020

Spectaculair slot Help de Huizer Botters

Campagne 'Help de Huizer botters' afgesloten

Zaterdag 19 september 2020 is de 'Help de Huizer Botters' actie beëindigd met een botter-pulling, een bijeenkomst van onze vrienden, bottertochtjes, en het opreden van onze huis band.

Helaas was het door de Corona maatregelen niet mogelijk om van de laatste spectaculaire actie – botterpulling- een groot publieks-event te maken. Maar in samenwerking met zwemmers van de Zwem- en Polovereniging IJsselmeer vond in de ochtend van 19 september in de werkhaven van Huizen de 1e echte botterpulling wedstrijd plaats !

Vijf ploegen van 4 zwemmers streden om de snelste 100 meter tijd.
De beste en 1e wereldtijd werd neergezet door de ijzersterke 5e ploeg met een tijd van 3 minuut 37, 77. Trots namen zij de 1e echte wisselbeker “Botterpulling Huizer Botters” in ontvangst. Want dit is vast en zeker niet de laatste keer, sommige spraken al van Olympische spelen…

Bekijk het artikel en de film 

Succes van de campagne: Restauratie “vlak” HZ 92
In het “worst case” scenario van het bestuur zou noodzakelijk onderhoud aan de botters op korte termijn moeten worden uitgesteld, met alle gevolgen van dien.
Echter dankzij de steun van de Huizer bevolking in de vorm van donaties, vriend-lidmaatschappen, deelname aan de opstaptochten en individuele acties van vrijwilligers hebben wij als bestuur ons besluit kunnen bijstellen. Hun bijdrage maakt het mogelijk om in elk geval de hoognodige vervanging van het vlak, (de bodem) van de HZ 92 deze winterperiode uit te kunnen voeren. Wij zijn iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt daar ontzettend dankbaar voor!

Medio oktober start deze ingewikkelde klus in een tent naast de Botterwerf. Dat kan niet binnen gebeuren omdat de HZ 92 voor deze klus op z’n kant moet worden gezet. Een grote kraan zal de HZ92 op z’n plaats zetten. Via de website en via de Nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang.

1000e vriend

Daarnaast voelen we ons heel erg gesteund door alle positieve reacties en de publiciteit die de campagne heeft opgeleverd. En omdat zich ruim 250 nieuwe vrienden hadden aangemeld konden we op 19 september de 1000e vriend in de persoon van Willem-Jan Majoor uit Huizen verwelkomen! Ook meldden zich een 10-tal nieuwe vrijwilligers. 

>>>Spectaculair slot Help de Huizer Botters

Wij helpen u graag verder

neem contact op