Taeje Bôkkes, Open dag èn Visfestijn

27-09-2021

Taeje Bôkkes, Open dag èn Visfestijn

Wat een geweldige week hebben we achter de rug !

17 september de Taeje Bôkkesrace met bedrijven, 18 september de laatste open dag van dit vaarseizoen en 24 september het Visfestijn van de Rotary.
Bekijk alle foto's

Tijdens de Taeje Bôkkesrace was het strak blauw maar jammer genoeg weinig wind, wat extra eisen stelt aan de bemanning: hoe start je, zoek de wind en zoek de ruimte. Ook speelt de uitrusting van een schuit een rol, immers met licht weer zeilen kan je in deze omstandigheden méér dan met normale botterzeilen.
Wedstrijduitslag Taeje Bôkkesrace 2021

Op de open dag was het wederom prachtig weer. We startten de dag met het 'botterpullen': het zwemmend voorttrekken van een botter in een wedstrijdvorm. Een botter weegt ongeveer 14,5 ton aan hout, maar ook het water in de schuit (de bun) moet in beweging gebracht worden. Dat heeft bij elkaar toch een massa van rond de 17,5 ton.. Dit botterpullen is een voortzetting van het idee en de try-out van 2020. Het gaat erop lijken dat dit een jaarlijks terugkerend, nederlands uniek fenomeen gaat worden !
Voordat het laatste botter pulling team was gefinished ging de eerste botter met opstappers al op weg om een uurtje te varen, al snel gevolgd door de andere botters. In de middag kwam er zelfs een klein beetje wind !

Het visfestijn was gezegend met méér wind, niet zo strak blauw. Maar als ik mocht kiezen geef me dan maar wind. Het werd een wedstrijd waarbij het vaarplezier duidelijk de boventoon voerde en met het gezicht op 21 meevarende botters één van de grootste evenementen op bottergebied in nederland van 2021. De beide pieren van de haven van Huizen waren dan ook druk bezocht door jaloerse toeschouwers.
Wedstrijduitslag Visfestijn Huizen 2021

We mogen terugkijken op een fantastische week. Hulde aan onze organisatoren, de vrijwilligers van de catering, toegangscontrole, ticketverkoop en afhandeling, de bemanningen en niet te vergeten allen die achter de schermen hun bijdrage hebben geleverd !

>>Taeje Bôkkes, Open dag èn Visfestijn

Wij helpen u graag verder

neem contact op