Wordt ook vrijwilliger bij de leukste club van Huizen

De vrijwilligers van de Stichting Huizer Botters hebben de wind stevig in de zeilen.

Dit is vast ook wat voor jou!

Er is het hele jaar door veel activiteit op de Huizer Botterwerf. In het vaarseizoen natuurlijk varen met onze gasten. De opleiding en training van vrijwilligers en zijn er wedstrijden voor bemanning en bedrijven. Er is de zomerexpositie en vele evenementen en er is altijd wel klein onderhoud. In de winter staat het groot onderhoud en restauratie van de schuiten centraal.

Het belangrijkste materiële bezit van de Stichting Huizer Botters zijn natuurlijk de vier authentieke en van origine in Huizen gebouwde botters van meer dan 100 jaar oud met daarnaast een stoere botter en een schouw voor onze jeugd, de “Bramzijgers”.

Echter zonder de tomeloze inzet van vele vrijwilligers zou het absoluut niet mogelijk zijn om met deze prachtige schuiten te varen, laat staan te onderhouden, en was dit unieke Huizer erfgoed wellicht al lang noodgedwongen afgezonken.

In deze ambiance werken we.

Haven, water, botterwerf, de geur van hout en teer, zaagsel, beslissingen durven nemen, staalwerk, fysiek, de bottervloot, leuke contacten, regen, wind en zon, evenementen, zorg voor behoud van erfgoed, legio blije gasten, een goed verhaal onder een drankje, eieren met spek, smerige kleding, eigenwijs (soms), de open dagen en als afsluiter onze Taeje Bôkkes race, de bedrijven wedstrijddag van de SHB. Kortom het hele jaar door echte beleving, leerzaamheid, gezelligheid en wellicht nieuwe vrienden.

Bij zo’n club voel jij je ook thuis.

Er zijn meer dan 30 functies of werkzaamheden binnen de Stichting Huizer Botters. Variërend van gastvrouw/heer tot varen, van houtbewerking tot lassen en van motoronderhoud tot aan het organiseren van evenementen. Kortom ons vrijwilligerswerk aanbod is divers en bijzonder veelzijdig. Er is altijd wat leuks of leerzaams voor jou bij.

Monster snel aan

We zien uit naar jou, en de bijdragen die jij wilt leveren.  We ontmoeten je graag.