06 - 44 07 61 88
OverOns

De Stichting Huizer botters!

Wij zijn in 1997 opgericht om de exploitatie van de Huizer botter HZ 108, de 'Janus Kok', over te nemen van de Gemeente Huizen. Daarmee zijn we sindsdien verantwoordelijk voor het in goede staat en varend houden van de Huizer botters. In 2005 kwam de HZ 45, de 'Gebroeders Schaap', erbij. In 2010 hebben we de HZ 45, de 'Gebroeders Schaap', en de HZ 108 van de Gemeente Huizen in volle eigendom gekregen en ook de BU 80 gekocht, nu de HZ 1, de 'Margot Schaap'. Inmiddels hebben we een vierde botter gekocht, de BU 39, die ons eveneens aangeboden is. Deze botter is omgenummerd en -gedoopt tot HZ 92, het oude visserijnummer, en heet de 'Westland'.

Deze vier botters zijn het enige authentieke overblijfsel van het rijke Zuiderzeeverleden van de vissersplaats Huizen. Dat willen we graag in stand houden. Daar hebben we inkomsten voor nodig. Die bestaan uit sponsoring door het bedrijfsleven, donateursinkomsten van onze "Vrienden van de Huizer Botters", giften en verhuur. Van dit geld worden onze botters gerestaureerd, onderhouden en in de vaart gehouden. Dat doen onze vrijwilligers, t.w. hoofdschipper, walschippers, schippers en maten. Daarmee is er altijd een goed opgeleide en ervaren bemanning aan boord als er met u en uw gasten gevaren wordt.

Onze botters liggen bij de Botterwerf/de Kalkovens in de Oude Haven van Huizen. Daarnaast liggen er nu twee botters die in privé eigendom zijn en die we ook verhuren. De dagelijkse zorg en controle doen we voor alle botters.

Wilt u ons helpen, dat kan. Wordt sponsor, Vriend van de Huizer Botters of kom onze bemanning versterken. U kunt natuurlijk ook een botter huren. Maar komt u vooral kijken en genieten van de ambiance in de Oude Haven. De sfeer van de vissershaven Huizen is weer terug!

Secretariaat

Havenstraat 300, 1271 GD Huizen

bezoek adres

Havenstraat 300, Huizen
Telefoon: 06-44076188

 

>Over ons

Wij helpen u graag verder

neem contact op