HZ 92 onderhoud

De HZ92 is tot 9 maart in Spakenburg op de helling van Nieuwboer, die voor het tweede deel van haar restauratie van de helling in Spakenburg zorg draagt.

Onder andere de huid (gangen) van de HZ92 aan de rechter- (stuurboord) kant wordt dit jaar vervangen. Vorig jaar was onder andere de bakboord kant aan de beurt.

Gaande deze vervanging kwam aan het licht dat het mastspoor ook aan vervanging toe is. We vermoeden dat er zeker nog andere problemen worden ontdekt.

Regelmatig, vaak ook op zaterdag, zijn in Spakenburg een aantal van onze vrijwilligers aan het werk. Geef ze een schouderklopje of stel ze gerust een vraag. Zodra de HZ92 terug is in Huizen trekken we haar in de botterloods om daar het reguliere onderhoud verder uit te voeren.

gangen eruit Door de zijkant naar binnen: nieuw mastspoor nieuwe spanten zeilwerk spanten zeilwerk sb verrotte dekenpoten eruit aangetaste liggers eruit liggers en dekenpoten worden klaargemaakt voorste ligger bijna pasklaar nieuwe gang uitgezaagd gang wordt krom gebrand 92 in werf De techneuten Zwaarden lakken Dirk Jan zwart het vlak

>>>>HZ 92 onderhoud 2018

Wij helpen u graag verder

neem contact op