HZ 45 in onderhoud

In januari-april is de HZ45 aan de beurt voor haar reguliere onderhoud.

Al eerder was geconstateerd dat de mast gebreken vertoonde en wel zodanig dat deze vóór het nieuwe seizoen vervangen moest worden. We hebben in Workum een nieuwe mast laten maken, we hebben in eigen beheer het beslag gemaakt en gemonteerd. In januari is de mast op de 45 gezet en zijn we vanuit Workum naar Huizen gevaren.

Helaas blijkt dit de winter te zijn van de tegenvallers. Een grondige inspectie voor het onderhoudsplan leverde helaas een slecht bericht. Het dek zit vol met schimmel. Het dek was de afgelopen jaren al een zorgen kindje met veel lekkages en reparaties, maar nu dus de definitieve nekslag. Met alle ervaring die we op hebben gedaan met de HZ108, die we met veel steun uit de Huizer samenleving hebben kunnen redden van haar ondergang door schimmel, weten we door schade en schande dat er maar een oplossing is die werkt : namelijk door direct en grondig de aangetaste delen te verwijderen zodat andere delen niet aangetast worden. Buiten het reguliere onderhoud zullen we het dek van de HZ45 in eigen beheer gaan vervangen bij ons op de Huizer werf. We zijn er op tijd bij maar het gat wat geslagen wordt in de reserves van de Huizer botters neemt helaas nu wel serieuze vormen aan.

Inmiddels heeft de SHB zoveel kennis vergaard, de onderhoudsploeg op kunnen leiden en uit kunnen breiden met vakmensen dat deze vrijwilligers deze klus in eigen beheer kunnen klaren. We zijn bijna toe aan timmer stagiaires :-).

Als we niet oppassen lopen onze bezoekers straks door het zaagsel en houtkrullen.

Nieuwe mast bijna klaar ! De nieuwe mast in bedrijf terugvaart uit Workum verwijderen van het dek (1) verwijderen van het dek (2)

>>>>jan-feb '18 : HZ 45 in onderhoud

Wij helpen u graag verder

neem contact op