Alles over onze vrijwilligers van de Stichting Huizer Botters

Het belangrijkste bezit van de Stichting Huizer Botters zijn natuurlijk de 4 prachtige botters. Maar zeker zo belangrijk zijn onze vrijwilligers.

Onze varende vrijwilligers zetten zich in voor het in de vaart houden van de botters, de kennisoverdracht van oude ambachtelijke kennis en methodes, voor het behoud en onderhoud van ons nautisch erfgoed. Onze niet varende vrijwilligers helpen als gastvrouw/heer of bij het onderhoud van de werf en botters en overige ondersteunende werkzaamheden.

Wat kan je verwachten als vrijwilliger bij onze stichting:

  • Ons vaste moment om bij elkaar te komen is elke dinsdagavond, van april tot oktober wordt er op deze avond gezeild, tijdens de wintermaanden onderhouden wij de botters of is er een programma in de Botterwerf.
  • In stand houden van ons nautisch erfgoed.
  • Voor de varende vrijwilligers; training botterzeilen; opleiding tot maat of schipper.
  • Bemanning zijn tijdens botertochten met gasten,  wedstrijden en evenementen.
  • Meehelpen bij winteronderhoud.
  • Voor alle vrijwilligers; algemene inzet voor de stichting, meedoen met de open dagen, winter bijeenkomsten in de werf waar we bijvoorbeeld een cursus vaarbewijs kunnen volgen, knopen en splitsen leren en heel veel meer.

Onze stichting heeft regelmatig vacatures voor verschillende functies. Geef uw interesse door dan nemen wij zeker contact met u op.

Ik word graag vrijwilliger !

>>Vrijwilligers

Wij helpen u graag verder

neem contact op