De Zomerexpositie

leuk en leerzaam

Een educatief en leuk uitje voor het varen. In de zomerexpositie kom je alles te weten over het visserijverleden rond de voormalige Zuiderzee en van Huizen in het bijzonder. 

Openingstijden:

Woensdag & Zaterdag

van 10.00 uur tot 17.00 uur

GRATIS ENTREE

Zomerexpositie en uurtje varen

De Botterwerf is vanaf de 1e Open Botterdag op 14 mei 2022 tot eind augustus 2022 in principe elke woensdag en zaterdag open voor publiek. Je kunt dan een kijkje nemen op de Botterwerf. Tot en met augustus hebben we een leerzame zomerexpositie ingericht met oude en nieuwe foto’s, modelbotters, visserijmateriaal. Gidsen vertelden je over de geschiedenis van de haven en werven, de botters, de Huizer visserij en de betekenis voor de economische ontwikkeling van Huizen. Kijkt u ook even in de kast voor leuke presetjes, mooie boeken en kaarten en kadootjes?

Van 2 juli tot eind augustus ligt er vaak één van onze botters zeilklaar op woensdag en zaterdag  en kan je, als er voldoende mensen zijn, een uurtje meevaren op een botter.
We varen uit op woensdag en zaterdag om 13:30 en 15:30 uur.
De kosten bedragen € 10,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 5,-

Let op: door de grote drukte met zeer veel geboekte tochten kan het zijn dat er geen botter of bemanning (meer) beschikbaar is voor het uurtje varen. Tot ziens op de botterwerf van de Stichting Huizer Botters – daar is altijd wat te doen!