Maatschappelijke stages
op de werf en bij de smit
leerzaam & leuk

MaS
op de werf en in de smederij – stoer!
 • Maatschappelijke Stage (MaS) botters en smederij
  De Huizer Botters bieden tijdens de wintermaanden de mogelijkheid om stage te lopen! Kijk de filmpjes voor de ervaringen:

   

 • Stage
  Stage lopen kan op de dinsdag middagen in de maanden januari t/m maart van 14.00-17.00. Ook is het mogelijk om te helpen tijdens een van onze evenementen.

   

  Aantal uren: 16 uur

 • Dag(en) en tijd(en) activiteit
  Dinsdagmiddag na schooltijd en/of in de voorjaarsvakantie.
  4 x 3 uur aan het onderhoud werken van de botters en 1x een bottertochtje met gasten varen. In de maanden januari t/m april afhankelijk van of er nog/al botters in het water zijn, en anders mei-juni.

 • Locatie activiteit
  Botterwerf of op de wal. Havenstraat 300 Huizen

Wat ga je doen

Meehelpen aan het onderhoud van de botters, werkzaamheden: schuren, krabben, lakken, verven ect.

Taken
Afhankelijk van je kwaliteiten en het aantal uren inzet krijg je een specifiek opdracht en de daarbij behorende instructie en uitleg. De botters worden eerst gekrabd en geschuurd voor ze worden gelakt. Als de mogelijkheid het toelaat kan er worden gesmeed.

Een leuke stage!

Je maakt kennis met deze fantastische vissersschepen, ziet wat er voor nodig is om deze te behouden, leert over de historie van Huizen als vissersdorp en gaat een keer mee zeilen op zo’n authentiek schip.

Wat word er van je verwacht?

Er wordt van je verwacht dat je je inzet, op tijd bent, nieuwsgierig bent en niet bang om vies te worden.

Hoe word je begeleid?

Er is altijd een begeleider aanwezig die je vertelt wat en hoe iets te doen en als je vragen hebt kun je bij hem / haar terecht.

Hoe kan ik meedoen?

Aanmelden via de MaS-vacaturebank op school. Na goedkeuring van de stage door de MaS-coördinator van school, neemt de contactpersoon van de organisatie contact met je op.

Hoeveel studiegenoten per keer?

Er kunnen 1 tot 4 studiegenoten terecht.

Waar moet je rekening mee houden?

Zorg voor kluskleding (je wordt zeker vuil) en voor warme kleding want soms wordt er ook buiten gewerkt. Bij het varen voor stevig schoeisel en regenkleding.

Na je stage kan het nog leuker!

Als je het leuk vindt kun je je na afloop van de stage aanmelden bij onze jongeren afdeling de Bramzijgers. De Bramzijgers hebben hun eigen schuiten, een botter en een zeeschouw, waarmee regelmatig gevaren wordt en jij kan mee!