Botter varen – altijd mogelijk!

Kies het ruime sop op een of meerdere botters

Varen op een botter is een hele belevenis voor jong en oud. Ons vaargebied is voornamelijk het Gooimeer maar met dagtochten zijn er meer mogelijkheden. Alles is natuurlijk afhankelijk van de wind, het weer en wat u natuurlijk wilt. In overleg met de bemanning bepaalt u het doel voor uw tocht.

Botter varen: in principe 3 opties!

1. Uurtje varen met rondleiding:
Vanaf de 1e open botterdag op 14 mei tot eind augustus kun je op heel veel woensdagen om 13.30 en 15.00 en op zaterdagen om 13.30 en 15.00 een uurtje meevaren op een originele botter. Je hoeft hiervoor niet te reserveren maar vol is vol. De kosten bedragen € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Je krijgt dan ook een rondleiding over de zomer-expositie in de Botterwerf waarin we een beeld geven van het visserijverleden van Huizen, de haven, de scheepswerven en ons werk om de botters voor de toekomst te behouden.

Tip: Kijk op de dag zelf nog even naar de nieuwsberichten op de homepage, soms zijn alle botters verhuurd en gaat het uurtje varen niet door.

2. Opstaptochten
Wil je wat langer meevaren op een van onze historische botters zonder zelf een hele botter te huren? Dan kun je tot eindaugustus individueel boeken op één van onze opstaptochten. Op veel vrijdagavonden en ligt er een botter gereed voor een prachtige middag- of avondtocht.

Op de vrijdagavonden verzamelen we om 18.30 uur en varen rond 19.00 uit. Tegen donker zijn we weer terug.
Wij zorgen voor koffie, thee en water aan boord. Eten en ander drinken moet je zelf meenemen.Zorg voor warme kleding: het kan snel afkoelen,
De kosten bedragen € 30,- p.p. voor volwassenen en vrienden, € 15,00 voor kinderen.
Als je een voucher hebt: neem die mee op de dag dat je hebt geboekt!

3. Botter huren met een eigen gezelschap

Is er iets te vieren met je familie, bedrijf of vereniging? Huur dan één of meerdere van onze vier goed onderhouden stoere botters en ga op avontuur met een van onze schippers en zijn maat.

Het varen op een botter is een geweldige belevenis. En we vinden het leuk  als je actief meehelpt  met het varen van een stoer schip als de botter. Zeilen hijsen en strijken, aan het roer staan, de zwaarden bedienen, zeilen trimmen en wat er allemaal verder nog bij komt kijken*. Maar vergeet vooral niet om te genieten en te luisteren naar de verhalen van de schipper en zijn maat over de historie van de Botters en de Zuiderzee visserij.

Afhankelijk van tijd, wind en weer bepaal je samen met de schipper een dag van te voren de bestemming en koers. Zie ook onze vaarsuggesties. Botters zijn te huur voor een dagdeel of een hele dag. Met ons uitgebreide aanbod aan “kostmanden” hoef je je over eten en drinken geen zorgen te maken, wij verzorgen dat graag voor je!

Per botter verwelkomen we maximaal 12 gasten aan boord. Is je gezelschap groter dan reserveer je eenvoudig meerdere botters.

PS: Wil je een botter huren en staat alles gereserveerd? Bel ons dan even op 06 42 03 82 50, wellicht kunnen we toch een botter(s) voor je regelen!

Klik hier voor de Prijzen en huurvoorwaarden

Toch nog vragen? Mail dan naar bottervaren@huizerbotters.nl

En heeft u vragen waar deze website geen antwoord op geeft, bel dan met een van onze vrijwilligers die de boekingen verzorgen op +31 6 42 03 82 50